4 éven át nem dobta ki a szemetet, így néz ki most a háza

56

Antoine Repessé fotográfus elhatározta, hogy négy éven át nem dob ki semmilyen szemetet otthonról. Négy év után aztán egy hatásos, erős fotósorozatot készített a felhalmozott szemétről.

A négy év alatt a művész több mint 70 köbméter szemetet halmozott fel: 1 600 tejes dobozt, 4 800 wc papír gurigát és 800 kg újságot, ezeket aztán a fotósorozat erejéig halmazokba rendezte, hogy ezáltal is erősebb vizuális hatást érjen el.

A fotósorozat célja, hogy megmutassa nekünk, évről-évre mennyi szemetet halmozunk fel. A a folyamatosan gyűlő szemétmennyiség és az ezzel is kapcsolatba hozható globális felmelegedés mindennapjainkban láthatatlan dolognak tűnnek, a fotósorozat azonban láthatóvá és szemléletessé teszi a problémát.

A fényképek arra késztetnek minket, hogy újragondoljuk fogyasztói társadalmunkat, mennyi szemetet hagyunk magunk után az ész nélküli vásárlással, az újrahasznosítás igénye nélkül. Felszólít minket arra, hogy igényesebbek legyünk környezetünkre és foglalkozzunk azzal, hogy Bolygónk a következő nemzedékek számára is élhető maradjon.